Culturele diversiteit
De wereld is een netwerk geworden van culturele diverse gemeenschappen. Alhoewel 90% van wat mensen doen op de wereld hetzelfde is, hoe zij die dingen doen is zeer verschillend. Dit geldt nog meer in zakelijke, overheid en sportieve omgevingen. Cultuur is waarschijnlijk onze meest onbewuste drijfveer. Een filter op de werkelijkheid waar we ons nauwelijks bewust van zijn.

Aanpassingsvermogen
De impact van culturele diversiteit op organisaties en gemeenschappen wordt uitgebreid behandeld in literatuur. De manier waarop mensen in internationale omgevingen met elkaar omgaan, vraagt om aanpassingsvermogen in communicatie. 

Dimensies van Hofstede
Het leren van culturele competente acties is gebaseerd op het wetenschappelijk uitgeteste 6 dimensies model van Prof. Hofstede en Prof. Minkov. 

Itim
Chris Soels is Itim gecertificeerd consultant en trainer op het gebied van Intercultural Management and Communication. Zijn internationale ervaring in het bedrijfsleven brengt een training op het gebied van intercultureel management tot leven. Collega's leren om te gaan met verschillende verwachtingen aangaande voorkeursstijlen rondom communicatie en relatiebeheer.
In-company trainingen worden gegeven voor internationale organisaties.

Kijk in onze agenda onder praktisch voor een actueel aanbod, of neem contact met ons op.