Test
Een cultuurprofiel bestaat uit twee verschillende testen: Hofstede model en IRC.

Hofstede
Deze test gaat in op jouw persoonlijk profiel in relatie tot collega’s uit andere landen. Met welke andere culturen kun je eenvoudig aansluiting vinden en is communicatie relatief makkelijk en welke culturen staan verder van je verwijderd. De training intercultureel management en communicatie reikt je vervolgens de handreikingen aan om je bewust te worden van culturele verschillen en hoe hiermee om te gaan.

Onbewust persoonlijk paradigma
Het model van Hofstede wordt gemeten over 6 assen. De resultaten geven inzicht in waarom je bepaalde dingen normaal vindt en andere niet. Het maakt je bewust van je onbewuste denkkaders en paradigma. Het geeft aan waarom je belang hecht, of juist niet, aan bijvoorbeeld individualiteit, het collectief, (on)zekerheid, hiërarchie, helden, gelijke kansen, underdog, etc. En vooral op welke manier dit jouw communicatie, gedrag en stijl van leidinggeven beïnvloedt.

Interculturele interactie
De IRC geeft inzicht in de manier waarop omgaat met interculturele interactie. Het zegt iets over jouw persoonlijke maturiteit in relatie tot cultuur. Wat gaat er goed, wat is lastig en hoe kun je ondersteund worden in het ontwikkelen van interculturele competenties? De IRC geeft handreikingen op het gebied van diversiteit en cultuurvraagstukken.

Losse metingen kunnen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden.