Analytische coaching is gebaseerd op het werk van Prof. Carl Jung. Het draait om inzicht, acceptatie en integratie van onbewuste patronen in het gedrag van mensen.

Inzicht
Onbewuste patronen worden actief als gevolg van een trigger in de omgeving. Het onbewuste neemt tijdelijker het gedrag over om het individu te beschermen. Kenmerkend is dat het onbewuste voorbij gaat aan de wil van het individu. Wanneer onbewuste patronen het tijdelijk overnemen van de ratio, gaat dit vaak gepaard met vermoeidheid en irrationele reacties.

Acceptatie
De belangrijkste stap is de acceptatie van de positieve bijdrage die deze schaduw patronen hebben geleverd. Zij hebben een belangrijk aandeel in iemand's succes. Tegelijkertijd kan iemand ook 'last' van hebben van deze onbewuste patronen en beperkend werken. Bijvoorbeeld in de vorm van fysieke klachten, mentale vermoeidheid of gebrek aan levenslust. 

Integratie
Wanneer de trigger(s) van het onbewuste gedrag geidentificeerd zijn wordt het tijd om alternatieve strategieen te ontwikkelen waardoor iemand leert omgaan met zijn of haar onbewuste patronen. Inzicht herkent het patroon. Acceptatie erkent het patroon. Integratie leert je ermee leven. Waardoor je minder last hebt van het verleden en je vrij kunt opereren in het hier en nu. 
Kijk in onze agenda voor een actueel aanbod, of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.