Agility
Klaar zijn voor de toekomst wordt tegenwoordig aangeduid met de term agility. Een woord dat in de ICT industrie werd gebruikt om de weerbaarheid van een systeem te voorspellen. Nu wordt de kennis van toen vertaald naar de mens in de organisatie.

Verantwoordelijkheid
Verantwoordelijkheden worden opnieuw verdeeld. Dit vraagt om een ander type leider. Iemand die oog heeft voor beschikbaar talent, oog heeft voor de klant én de behoefte van de organisatie. De mensgerichte leider maakt het verschil ook in tijden van verandering.

Diversiteit in organisaties leidt tot betere resultaten.
Hoe kun je als leidinggevende hier actief aan bijdragen?

Leiderschap
Wat voor type leider ben ik? Hoe maak ik mijn team succesvol? Hoe ga ik om met culturele diversiteit? Hoe stuur ik mijn team effectief aan? Hoe schep ik betrokkenheid? Hoe agile ben ik als manager?

Mensgerichte leider
De mensgerichte leider is flexibel en speelt in op de behoefte, beschikt over maturiteit, ongeacht zijn of haar leeftijd en benut dit ten behoeve van anderen. Hij of zij stimuleert mensen om het beste uit zichzelf te halen en schept randvoorwaarden voor succes. Een mensgerichte leider zet mensen in beweging en bereidt organisaties voor op de toekomst.

'Chris is an inspirational leader, a visionary an someone who also drives real improvement in performance. Chris' warm personality and 'can do' approach is infectious, which helps his teams to challenge themselves and think out of the box to make a tangible change. Chris challenges the status quo and works with people to meet the objectives. At the same time he has a unique ability to inject a sense of fun into the process. These attributes create a real sense of purpose and the environment to make a change at speed'. Anthony Gluyas Partner Automation Robotics