Kijk naar de mens achter het CV
Wanneer enkele kandidaten inhoudelijk gelijkwaardig zijn dan blijft de vraag over:
wie past het best bij de organisatie of het team? Onze assessments geven inzicht in verschillende stijlen van leidinggeven ook wanneer er druk ontstaat. Omvat een cultuurprofiel en values analyse. Uniek is de emotionele intelligentie assessment voor het hoger- en top management. Geeft inzicht in risico's in de communicatie met bestaande collega's. Laat zien wie er complementair is aan het team en bijdraagt aan diversiteit. Vertelt iets over de vitaliteit en de mate van werkplezier van de kandidaat.
Kortom, een assessment die je inzicht geeft in de mens achter het CV.

Tijdsinvestering
Geen ellenlange formulieren met stellingen invullen. Geen dagen op locatie doorbrengen. Wel een relatief eenvoudige digitale test die de kandidaat in de eigen omgeving op een zelf gekozen moment kan invullen. 

Onderbouwd
People that are like each other, like each other. Het grootste risico met aannemen van nieuwe medewerkers is dat we gevoelsmatig een sympathie hebben voor mensen die op onszelf lijken. Dit hoeft echter niet de beste keuze te zijn voor het team of de organisatie. Onze assessments maken het mogelijk om onderbuik gevoel te vertalen naar data, waardoor het bespreekbaar wordt en je tot een eerlijke vergelijking komt.