Profiling
Bespaar tijd in je recruitment proces door een profielschets te maken van de gewenste kandidaat. Benut bestaande functieomschrijvingen en de input vanuit medewerkers voor het maken van een blue print. Schrijf je vacature tekst op basis van de blue print. Niet alleen gewenste kandidaten zullen zich hierin herkennen. De directe omgeving zal gewenste kandidaten opmerkzaam maken op de vacature omdat zij de kandidaat herkennen in het profiel. 

Selectie
Heb je veel tijd beschikbaar? Volg de gangbare methode. Benut de talent scan tussen ronde 1 en 2 om te bepalen welke verdiepende vragen je wilt stellen en wie er in het team past. Laat de talent scan een onderbouwing zijn van je gevoel. Heb je weinig tijd? Vraag de sollicitant om de talent scan in te vullen. Bij een voldoende match op de blue print, lees je de motivatie, CV en investeer je in gesprekken. 

Onze Profiling Methode© bespaart tijd, inventariseert risico's en zorgt voor een onderbouwde keuze. Draag als organisatie bij aan verantwoord ondernemerschap door de kandidaat inzicht te geven in talenten en loopbaanadvies.