Er is geen land meer in de wereld waar alleen maar mensen worden die daar geboren en getogen zijn. Zelfs als je geboren bent in het land zelf, kunnen het je ouders zijn, die zich daar gevestigd hebben. De cultuur in het gezin van herkomst is bepalend voor wat je belangrijk en normaal vindt. Het zijn Prof. Hofstede en Minkov die het verschijnsel cultuurverschillen in kaart hebben gebracht en de impact daarvan op werkprocessen binnen organisaties.

Culturele diversiteit
De wereld is een netwerk geworden van culturele diverse gemeenschappen. Alhoewel 90% van wat mensen doen op de wereld hetzelfde is, hoe zij die dingen doen is zeer verschillend. Dit geldt nog meer in zakelijke, overheid en sportieve omgevingen. Cultuur is waarschijnlijk onze meest onbewuste drijfveer. Een filter op de werkelijkheid waar we ons nauwelijks bewust van zijn. Communicatie is meer dan het spreken van dezelfde taal.

Als organisatie zijn we gebaat met culturele diversiteit. Hoewel iedereen van goede wil is, blijkt het in praktijk moeilijker te zijn dan het in eerste instantie lijkt. Hoe kunnen we elkaar beter begrijpen?

Intercultural leader
Als intercultural leader ben je in staat om cultuurverschillen te overbruggen. Je kijk op de wereld en haar inwoners is veranderd. Je weet hoe waarden ontstaan, herkent interculturele verschillen en je kunt je eigen communicatiestijl daarop aanpassen.

'Ik heb Chris leren kennen als een charismatische persoonlijkheid. Een bevlogen mens met een passie voor kennis, kunst en lekker eten! Chris weet mensen te inspireren met zijn aanwezigheid. Zijn mensenkennis gecombineerd met een enorme brede kennis maakt hem tot een integere manager betrokken consultant, coach en inspirator. Een gesprek met Chris transformeert je leven! Zijn internationale successen zijn gebaseerd op inzichten in verschillende culturen en hoe deze te overbruggen'. Gail Heslinga (2009)

.