EQ
Als je emotioneel intelligent bent weet je wie je bent, hoe je vormgeeft aan jezelf en hoe je dit uit in je omgeving. Je beseft wanneer je authentiek bent en hoe je dit voor je kunt laten werken. Je neemt het heft in handen van je eigen leven en carrière en je weet inzichten toe te passen in je directe omgeving. 

SQ
Als je sociaal intelligent heb je inzicht in je eigen emoties en hoe je anderen daarmee onbedoeld kunt beïnvloeden. Sociaal intelligente mensen hebben oog voor de ander zonder zichzelf te verliezen. Zij weten hun emoties op een passende manier te uiten zonder hun omgeving daarmee te belasten.

'We hebben een prachtig High Potential programma opgezet. Zelfs in samenwerking met andere bedrijven om jongelui een kans te geven zich te ontwikkelen. Wat ik zie is dat ze zichzelf heel veel druk opleggen en dat dit ten koste gaat van het werkplezier en de creativiteit.
Dat is zo jammer. 
Het lijkt wel alsof ze zelf niet meer weten wie ze zijn. 
Ik mis authenticiteit want dat maakt uiteindelijk het verschil'.    

IQ
Eindkwalificaties op universiteiten en hogescholen zijn zodanig geformuleerd dat studenten alles-kunners moeten zijn. Van presenteren tot onderzoek, van schrijven tot verkopen, visionair zijn zowel als ondernemend. Een high potential heeft zich bewezen in het systeem. IQ is vaak de reden waarom ze het zo goed doen.

Meetbaar
Het ESI model© meet emotionele en sociale intelligentie. Naast bestaande IQ testen geeft dit een compleet beeld over de mate van authenticiteit en de volgende stap in de persoonlijke ontwikkeling. Het ESI rapport© is van toegevoegde waarde in de assessment van leidinggevenden, hoger management en bestuurders.